Fontos változások

Kedves Páciensek!
 
A Kormány a 478/2020. (XI.3.) korm. rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a  magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 479/2020. (XI.3.) korm. rendelet szabályozza az újabb védelmi intézkedéseket, emellett a járványügyi készültségi időszak szabályai – így például a  maszkviselés szabályai – a  veszélyhelyzet idején is fennmaradnak. A jogszabályok a https://magyarkozlony.hu/ oldalon a Magyar Közlönyben elérhetőek. Kérjük a szabályok betartását.
 
Tisztelettel:
 
Városi Egészségügyi Központ
 
Tisztelt Páciensek!

Az influenza elleni védőoltás elérhető az egészségük megőrzése érdekében.  Az oltás felvételéhez a háziorvosukkal történő előzetes egyeztetés szükséges.

Több visszajelzés érkezett a telefonos elérhetőség nehézségeivel kapcsolatosan. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonvonalainkat ellenőriztük, azok működnek. Az időleges elérhetetlenség oka egyrészt a megnövekedett telefonos konzultációk száma és ideje, másrészt a bejövő hívások számának emelkedése. Mindezek mellett egyes orvosi vizsgálatok közben – éppen a vizsgálaton lévő betegre való figyelemmel – előfordulhat, hogy a rendelőben nem tudják felvenni a telefont. Így lehetséges a telefon kicsengése és foglalt jelzés is. A jelenlegi eljárásrend a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedésekre figyelemmel került kialakításra. Dolgozunk olyan megoldásokon – pl. a telefonvonalak bővítése, a bejelentkezések optimalizálása – amelyek segíthetnek a fenti probléma mérséklődésében, azonban a nagy számú beérkező hívás és a telefonos konzultáció idején az adott rendelő vonalának a foglaltsága miatt telefonos elérési nehézségek a jövőben is előfordulhatnak.

Kérjük tisztelettel a fentiek szíves megértését.

Jó egészséget kívánunk!

Tisztelettel:

Városi Egészségügyi Központ

 

Információs pult       06-29-540-880

Elérhetősége:

Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 18.00 óráig

Péntek:                  7.30 - 15.00 óráig

 

Járványhelyzet, a jelenleg érvényes szabályok:

1./ Felnőtt és gyermek háziorvosi ellátás

 •  A háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogászati ellátás továbbra is csak azzal a feltétellel történhet, hogy rendelésre kizárólag telefonon, a háziorvossal, fogorvossal, előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.
 • A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás továbbra is telefonos távkonzultáció során történik. Kérjük, amennyiben csak gyógyszert szeretnének íratni vagy tanácsot kérnek – ezt telefonon az orvosok biztosítják ! Ugyanez vonatkozik a keresőképtelen állományok igazolására is, mely igazolások telefonon történt egyeztetés után az információs pultnál a megadott időponttól átvehetők !!  A receptek nem papír alapon készülnek, ha nem E-recepten, mely esetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ számát és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően bizonyítja.

 

Telefonszámok, email címek

Az e-mailen történő megkeresések több időt vehetnek igénybe, ezért kérjük a türelmüket. Sürgős esetben kérjük, hogy telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal! Köszönjük!

Dr. Molnár Tímea (volt Bán praxis)   06-29  540-884 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Hadházi Éva                 06-29  540-886 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Ködöböcz László   06-29  540-886 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Dr. Bodnár Anita               06-29  540-883 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bíró Zsolt                       06-29  540-883 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Németh Ilma                   06-29  540-885 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győriné Dr. Mező Beáta       06-29  540-863 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Dr. Jelinek Zsuzsanna   06-29  540-884 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Fábri Orsolya                   06-29  540-889 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Tarnai Rita                     06-29  540-889 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bérces Enikő                    06-29  540-890 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Zsuzsanna             06-29  540-890 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A papír alapon készült receptek az információs pultban vehetők át soron kívül ! 

 

A háziorvosi rendelők bejáratát reggel 07:30-kor, délután 14:30-kor nyitjuk. A sorszámozó használatát továbbra is szüneteltetjük, azaz sorszámra nincs szükség a háziorvosi, fogorvosi rendeléshez.

- Dr. Ködöböcz László háziorvos a régi rendelési idejében újra dolgozik, azzal, hogy páratlan pénteken 08 – 12 között rendel, páros pénteken viszont nem rendel, amikor Dr. Hadházi Éva helyettesíti.

 

2./ Fogászati ellátás

- Dr. Tausz György fogorvos a régi rendelési idejében újra rendel. 

- Dr. Simon Tímea helyett június 08-tól  Dr. Ács Máté fogorvos rendel a Fogorvosoknál feltüntetett időpontokban.

 

A fogászati ellátáshoz is csak telefonos egyeztetéssel  kell konzultálni és időpontot kérni, csak azután kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra !!!

A fogászati beavatkozások fontossági sorrend szerinti ellátása:

            1.         sürgősségi fogászati beavatkozások

            2.         az elkezdett és krónikus fenntartó kezelések folytatása

            3.         az előző két kategóriába nem tartozó kezelések elkezdése

A kezelés megkezdésének feltételei:

1. a váróba egyedül, kísérő nélkül, maszkot viselve és a megbeszélt időpontban érkezzenek

2. a váróban 2 méter távolságot kell tartani a másik betegtől

3. a kezelés megkezdése előtt ismételt kikérdezés, lázmérés, kézfertőtlenítés történik

4. ha magas COVID kockázat valószínűsíthető, csak sürgősségi beavatkozás végezhető és a beteget háziorvoshoz küldik tovább COVID fertőzés kizárása érdekében (PCR teszt végzése)

5. fenti esetben fogászati beavatkozás csak negatív PCR teszt birtokában végezhető !!

Kérjük, hogy az első időkben először főleg a fogászati kezelést már elkezdett betegek jelentkezzenek !!

 

3./ Szakrendelői ellátás

A szakrendelői ellátások, ha még nem is teljes mértékben, de június 08-tól működnek az alábbiak szerint, természetesen azzal a megkötéssel, hogy rendelésre kizárólag telefonon, a szakorvossal előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.

 

Bőrgyógyászat             rendelési idő változatlan,                      előjegyzés:     540-880

Diabetológia     hétfő    08 – 12 ó         17-es rendelő              előjegyzés:      540-894

Diabetológia     szerda  15 – 20 ó         12-es rendelő              előjegyzés:      540-895

Fül-orr gége     hétfő 13 – 18, csütörtök 08 – 13                     előjegyzés:      06-1-920-1400

(a doktornő kéri, hogy mindenképpen jelezzék a call-centerben, hogy Gyálra szeretnének jönni)

Kardiológia                  rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-880

Neurológia                   rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-894

Nőgyógyászat              rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-896

Psychiatria                   rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-864

Reumatológia               hétfő    08:00 – 13:00                         előjegyzés:      540-864

Szemészet                    rendelési idő változatlan                      előjegyzés:      540-894

Urológia                        rendelési idő változatlan                      előjegyzés:      540-896

Ultrahang                     rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-880

Ortopédia                     rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      06-1-920-1400

(kérjük, hogy mindenképpen külön jelezzék a call-centerben ha Gyálra szeretnének jönni, mert a doktor úr más kerületben is rendel illetve 08.11-én (kedden) délelőtt és 08.24-25-én (hétfőn és kedden délelőtt) telefonos időpont kérés a rendelésekre a 06-20-255-3087-es számon !!

A Sebészeti szakrendelés jelenleg még az Ady szakrendelőben működik csak, előjegyzés a Jahn Ferenc kórház Call Centerén keresztül történik: 06-1-920-1400

EKG felvétel                a rendelési idő és előjegyzés még egyeztetés alatt !

Fizikoterápia                rendelési idő változatlan                       előjegyzés:       540-893

Gyógytorna                  rendelési idő változatlan                       előjegyzés:       540-893

 

A rendelőbe belépéskor:

 • arcmaszk használata kötelező
 • hőmérsékletmérés,
 • kézfertőtlenítés
 • járványügyi kérdőív kitöltése
 • a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani, melyet kérünk betartani

 

Kérjük megértésüket és türelmüket, vegyék figyelembe, hogy mindez az Önök és az egészségügyi dolgozók koronavírus fertőzés megelőzése érdekében történik !

A telefonon történő előjegyzések, gyógyszer, recept igénylések nagy száma miatt a telefonközpont vonalai időnként túlterheltek, foglaltak, kérjük türelmüket !

 

Információs pult, előjegyzés:      06-29-540-880  csak Bőrgyógyászatra, Kardiológiára, Ultrahangra

 

Csak beutalóval igénybe vehető szakrendelések:

        Diabetológia

        Kardiológia 

        Neurológia        

        Orthopedia            

        Rheumatológia      

        Ultrahang   

 Az alábbi rendelési időpontokban történt változás :

 

Gyermek rendelés:

 • Dr. Szabó Zsuzsanna  december 02-04-ig nem rendel, helyettesíti Dr. Bérces Enikő saját rendelési idejében.
 • Dr. Fábri Orsolya május hónaptól péntekenként 8.00-11.00 óráig rendel

 

Felnőtt rendelés:

 • Dr. Sipos Tünde november 24- 27-ig nem rendel, helyettesíti Dr. Bíró Zsolt saját rendelési idejében.
 • Dr. Jelinek Zsuzsanna november 24-én kedden 8.00-10.30-ig  betegrendelés, 10.30-12.00-ig csak receptírás lesz.
 • Dr. Jelinek Zsuzsanna novemberben péntekenként 11.00-14.00 óráig rendel.
 • Dr. Jelinek Zsuzsanna és Dr. Molnár Tímea pénteki rendelési ideje decembertől változik! Páros héten pénteken Dr. Jelinek Zsuzsanna rendel 11.00-14.00 óráig, páratlan héten pénteken Dr. Molnár Tímea rendel 7.30-11.00 óráig.
 • Győriné Dr. Mező Beáta november 06-án és 20-án nem rendel, helyettesíti Dr. Németh Ilma saját rendelési idejében.
 • Dr. Németh Ilma november 13-án és 27-én nem rendel, helyettesíti Győriné Dr. Mező Beáta saját rendelési idejében.
 • Dr. Bíró Zsolt november 18-tól saját rendelési idejében rendel.
 • a volt Dr. Bán Éva körzetben - a körzet rendelési idejében -  2020. október 01-től Dr. Molnár Tímea rendel.
 • Dr. Bodnár Anitát saját rendelési idejében augusztus 03-tól tartósan Dr. Sipos Tünde helyettesíti.
 • Dr. Ködöböcz László telefonszáma és rendelési ideje 2020.06.02-től az alábbiak szerint áll vissza06-29-540-886, rendelés: hétfőtől-csütörtökig a korábbi rendszer szerint ld. felnőtt háziorvosok rendelési ideje. Páratlan héten pénteken 8.00-12.00-ig, páros héten pénteken nem rendel helyettesíti Dr. Hadházi Éva 8.00-12.00-ig.
 • Dr. Hadházi Éva 2020.06.02-től páratlan héten pénteken nem rendel helyettesíti Dr. Ködöböcz László 8.00-12.00-ig, páros héten pénteken 8.00-12.00-ig rendel
 • Dr. Németh Ilma szeptember 07-től újra rendel. Telefonos időpontkérés továbbra is szükséges !!! 
 • Dr. Bíró Zsolt hétfőnként szakképzés miatt nem rendel, helyettesíti Dr. Bodnár Anita saját rendelési idejében
 • Dr. Bodnár Anita csütörtökön nem rendel, helyettesíti Dr. Bíró Zsolt 08-12 között

 

Fogászati rendelés:

 • Dr. Tausz György november 27-én pénteken nem rendel.
 • Dr. Bíró Violetta november 19-20-án nem rendel.
 • Dr. Simon Tímea helyett június 02-től  Dr. Ács Máté fogorvos rendel

 

Szakrendelések:

 • A fül-, orr-, gégészeti szakrendelés november 16-án hétfőn és november 19-én csütörtökön elmarad.
 • Szeptember 14-től változik az urológiai szakrendelés ideje a keddi rendelés helyett hétfőnként Dr. Balogh Zoltán rendel  8.00 -12.00 óráig, a csütörtöki rendelés változatlan.
 • Orthopédia rendelés  telefonos bejelentkezés a rendelésekre a 06-20-255-3087-es számon !
 • A csütörtöki urológiai rendelés ideje kicsit változik, rendelés 15:00 - 19:00 között !!
 • A gégészeti szakrendelés hétfőn és csütörtökön a megszokott időpontban  fogad betegeket, a pénteki rendelés még nem működik !!
 • A nőgyógyászati rendelés újra a régi rend szerint működik, hétfőn dr. Kerényi János 14:00 - 19:00, kedden és csütörtökön dr. Mikó Sándor 08:00 - 13: 00 között rendel.
 • A fizikoterápia és gyógytorna rendelések újra indulnak május 11-től, bejelentkezés a  06-29-540-893 telefonszámon
 • Orthopédia szakrendelés orvosa Dr. Farkas László sürgős esetekben elérhető hétfőn a XIX. ker Kispest szakrendelőben 08:00 - 12:00 között (tel. 06-1-347-5924) kedden a XX. Ady szakrendelőben 08:00 - 12:00 között (te.: 06-1-421-4020/ 2053-as mellék)
 • A sebészeti szakrendelés bizonytalan ideig szünetel. Sürgős ellátás az Ady szakrendelőben !!
 • A gyógymasszázs rendelés átmenetileg szünetel  !!!

 

       Védőnők:

 •  A védőnői  családlátogatás további intézkedésig felfüggesztésre került, kivéve az újszülöttek látogatása. Minden védőnő tanácsadásának idejében a védőnői rendelőben tartózkodik, a ”Várandós és csecsemő tanácsadás” oldalon  megadott mobil számokon elérhető sürgős esetekben.
 • A személyes találkozások itt is csak előzetes telefonos konzultáció és előjegyzés alapján történhetnek a védőnői ellátásban is !

 

A "Magunkról" rovatban új oldalt nyitottunk "KORONAVÍRUS információk" címen, ahol hasznos tanácsokat közlünk a betegséggel kapcsolatban !!

 

Gyógyszertárak ügyeleti rendje 2020 október

Október 01 - 04 Gyál-Liget Gyógyszertár
Október 05 - 11 Fagyöngy Gyógyszertár
Október 12 - 18 Aranyág Gyógyszertár
Október 19 - 25 Gyál-Liget Gyógyszertár
Október 26 - 31 Fagyöngy Gyógyszertár

Gyógyszertárak ügyeleti rendje 2020 november

November     01. Fagyöngy Gyógyszertár
November   02 - 08 Aranyág Gyógyszertár
November   09 - 15 Gyál-Liget Gyógyszertár
November   16 - 22 Fagyöngy Gyógyszertár
November   23 - 29 Aranyág Gyógyszertár
November     30. Gyál-Liget Gyógyszertár

 

 

 

 

Adatvédelmi tájékoztató a "Betegjogi képviselő" oldalon

 

Álláshirdetés :

A Városi Egészségügyi Központ gyógymasszőrt keres főállásban, érdeklődni lehet 06-29-540-860-as telefonszámon.