Fontos változások

                                                           
Kedves Páciensek!
 
A Kormány a 478/2020. (XI.3.) korm. rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a  magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 479/2020. (XI.3.) korm. rendelet szabályozza az újabb védelmi intézkedéseket, emellett a járványügyi készültségi időszak szabályai – így például a  maszkviselés szabályai – a  veszélyhelyzet idején is fennmaradnak. A jogszabályok a https://magyarkozlony.hu/ oldalon a Magyar Közlönyben elérhetőek. Kérjük a szabályok betartását.
 
Tisztelettel:
 
Városi Egészségügyi Központ
 
 
Kedves Páciensek!
 
Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének megkönnyítésére és az esetlegesen rossz időjárás okozta kellemetlenségek megelőzésére fejlesztéseket valósítottunk meg. Az Egészségügyi Központ előtt felállított betegvárakozást megkönnyítő sátorban kedvezőtlen időjárás esetén is fedett helyen tudnak várakozni, amennyiben a járványügyi előírások miatt még nem tudnak belépni az épületbe. A sátor igénybevételének feltételei a sátor bejáratánál kifüggesztésre kerültek.
A Városi Egészségügyi Központ telefonvonalainak kapacitását - betegeinek visszajelzésére is tekintettel - bővítettük így egyszerre a korábbihoz képest kétszeres mennyiségű vonalon valósulhat meg telefonos kapcsolat, távkonzultáció. Bízunk benne, hogy intézkedéseinkkel az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének körülményeit betegeink megelégedésére fejleszteni tudtuk.
 
Tisztelettel:
 
Városi Egészségügyi Központ
 
 
 
Tisztelt Páciensek!

Az influenza elleni védőoltás elérhető az egészségük megőrzése érdekében.  Az oltás felvételéhez a háziorvosukkal történő előzetes egyeztetés szükséges.

Több visszajelzés érkezett a telefonos elérhetőség nehézségeivel kapcsolatosan. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonvonalainkat ellenőriztük, azok működnek. Az időleges elérhetetlenség oka egyrészt a megnövekedett telefonos konzultációk száma és ideje, másrészt a bejövő hívások számának emelkedése. Mindezek mellett egyes orvosi vizsgálatok közben – éppen a vizsgálaton lévő betegre való figyelemmel – előfordulhat, hogy a rendelőben nem tudják felvenni a telefont. Így lehetséges a telefon kicsengése és foglalt jelzés is. A jelenlegi eljárásrend a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedésekre figyelemmel került kialakításra. Dolgozunk olyan megoldásokon – pl. a telefonvonalak bővítése, a bejelentkezések optimalizálása – amelyek segíthetnek a fenti probléma mérséklődésében, azonban a nagy számú beérkező hívás és a telefonos konzultáció idején az adott rendelő vonalának a foglaltsága miatt telefonos elérési nehézségek a jövőben is előfordulhatnak.

Kérjük tisztelettel a fentiek szíves megértését.

Jó egészséget kívánunk!

Tisztelettel:

Városi Egészségügyi Központ

 

Információs pult       06-29-540-880

Elérhetősége:

Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 18.00 óráig

Péntek:                  7.30 - 15.00 óráig

 

Járványhelyzet, a jelenleg érvényes szabályok:

1./ Felnőtt és gyermek háziorvosi ellátás

 •  A háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogászati ellátás továbbra is csak azzal a feltétellel történhet, hogy rendelésre kizárólag telefonon, a háziorvossal, fogorvossal, előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.
 • A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás továbbra is telefonos távkonzultáció során történik. Kérjük, amennyiben csak gyógyszert szeretnének íratni vagy tanácsot kérnek – ezt telefonon az orvosok biztosítják ! Ugyanez vonatkozik a keresőképtelen állományok igazolására is, mely igazolások telefonon történt egyeztetés után az információs pultnál a megadott időponttól átvehetők !!  A receptek nem papír alapon készülnek, ha nem E-recepten, mely esetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ számát és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően bizonyítja.

 

Telefonszámok, email címek

Az e-mailen történő megkeresések több időt vehetnek igénybe, ezért kérjük a türelmüket. Sürgős esetben kérjük, hogy telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal! Köszönjük!

Dr. Molnár Tímea (volt Bán praxis)   06-29  540-884 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Hadházi Éva                 06-29  540-886

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük a freemail-es e-mail címét a doktornőnek már ne használják!

Dr. Ködöböcz László   06-29  540-886 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Dr. Bodnár Anita               06-29  540-883 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bíró Zsolt                       06-29  540-883 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Németh Ilma                   06-29  540-885 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győriné Dr. Mező Beáta       06-29  540-863 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Dr. Jelinek Zsuzsanna   06-29  540-884 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Fábri Orsolya                   06-29  540-889 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Tarnai Rita                     06-29  540-889 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bérces Enikő                    06-29  540-890 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Zsuzsanna             06-29  540-890 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A papír alapon készült receptek az információs pultban vehetők át soron kívül ! 

 

A háziorvosi rendelők bejáratát reggel 07:30-kor, délután 14:30-kor nyitjuk. A sorszámozó használatát továbbra is szüneteltetjük, azaz sorszámra nincs szükség a háziorvosi, fogorvosi rendeléshez.

- Dr. Ködöböcz László háziorvos a régi rendelési idejében újra dolgozik, azzal, hogy páratlan pénteken 08 – 12 között rendel, páros pénteken viszont nem rendel, amikor Dr. Hadházi Éva helyettesíti.

 

2./ Fogászati ellátás

- Dr. Tausz György fogorvos a régi rendelési idejében újra rendel. 

- Dr. Simon Tímea helyett június 08-tól  Dr. Ács Máté fogorvos rendel a Fogorvosoknál feltüntetett időpontokban.

 

A fogászati ellátáshoz is csak telefonos egyeztetéssel  kell konzultálni és időpontot kérni, csak azután kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra !!!

A fogászati beavatkozások fontossági sorrend szerinti ellátása:

            1.         sürgősségi fogászati beavatkozások

            2.         az elkezdett és krónikus fenntartó kezelések folytatása

            3.         az előző két kategóriába nem tartozó kezelések elkezdése

A kezelés megkezdésének feltételei:

1. a váróba egyedül, kísérő nélkül, maszkot viselve és a megbeszélt időpontban érkezzenek

2. a váróban 2 méter távolságot kell tartani a másik betegtől

3. a kezelés megkezdése előtt ismételt kikérdezés, lázmérés, kézfertőtlenítés történik

4. ha magas COVID kockázat valószínűsíthető, csak sürgősségi beavatkozás végezhető és a beteget háziorvoshoz küldik tovább COVID fertőzés kizárása érdekében (PCR teszt végzése)

5. fenti esetben fogászati beavatkozás csak negatív PCR teszt birtokában végezhető !!

Kérjük, hogy az első időkben először főleg a fogászati kezelést már elkezdett betegek jelentkezzenek !!

 

3./ Szakrendelői ellátás

A szakrendelői ellátások, ha még nem is teljes mértékben, de június 08-tól működnek az alábbiak szerint, természetesen azzal a megkötéssel, hogy rendelésre kizárólag telefonon, a szakorvossal előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.

 

Bőrgyógyászat             rendelési idő változatlan,                      előjegyzés:     540-880

Diabetológia     hétfő    08 – 12 ó         17-es rendelő              előjegyzés:      540-894

Diabetológia     szerda  15 – 20 ó         12-es rendelő              előjegyzés:      540-895

Fül-orr gége     hétfő 13 – 18, csütörtök 08 – 13                     előjegyzés:      06-1-920-1400

(a doktornő kéri, hogy mindenképpen jelezzék a call-centerben, hogy Gyálra szeretnének jönni)

Kardiológia                  rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-880

Neurológia                   rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-894

Nőgyógyászat              rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-896

Psychiatria                   rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-864

Reumatológia               hétfő    08:00 – 13:00                         előjegyzés:      540-864

Szemészet                    rendelési idő változatlan                      előjegyzés:      540-894

Urológia                        rendelési idő változatlan                      előjegyzés:      540-896

Ultrahang                     rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      540-880

Ortopédia                     rendelési idő változatlan                       előjegyzés:      06-1-920-1400

(kérjük, hogy mindenképpen külön jelezzék a call-centerben ha Gyálra szeretnének jönni, mert a doktor úr más kerületben is rendel illetve 08.11-én (kedden) délelőtt és 08.24-25-én (hétfőn és kedden délelőtt) telefonos időpont kérés a rendelésekre a 06-20-255-3087-es számon !!

A Sebészeti szakrendelés jelenleg még az Ady szakrendelőben működik csak, előjegyzés a Jahn Ferenc kórház Call Centerén keresztül történik: 06-1-920-1400

EKG felvétel                a rendelési idő és előjegyzés még egyeztetés alatt !

Fizikoterápia                rendelési idő változatlan                       előjegyzés:       540-893

Gyógytorna                  rendelési idő változatlan                       előjegyzés:       540-893

 

A rendelőbe belépéskor:

 • arcmaszk használata kötelező
 • hőmérsékletmérés,
 • kézfertőtlenítés
 • járványügyi kérdőív kitöltése
 • a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani, melyet kérünk betartani

 

Kérjük megértésüket és türelmüket, vegyék figyelembe, hogy mindez az Önök és az egészségügyi dolgozók koronavírus fertőzés megelőzése érdekében történik !

A telefonon történő előjegyzések, gyógyszer, recept igénylések nagy száma miatt a telefonközpont vonalai időnként túlterheltek, foglaltak, kérjük türelmüket !

 

Információs pult, előjegyzés:      06-29-540-880  csak Bőrgyógyászatra, Kardiológiára, Ultrahangra

 

Csak beutalóval igénybe vehető szakrendelések:

        Diabetológia

        Kardiológia 

        Neurológia        

        Orthopedia            

        Rheumatológia      

        Ultrahang   

 Az alábbi rendelési időpontokban történt változás :

 

Gyermek rendelés:

 • Dr. Bérces Enikő január 22-én nem rendel, helyettesíti Dr. Szabó Zsuzsanna saját rendelési idejében.
 • Dr. Fábri Orsolya január 18- 22-ig szabadságon lesz, helyettesíti Dr. Tarnai Rita saját rendelési idejében.
 • Dr. Fábri Orsolya péntekenként 8.00-11.00 óráig rendel

 

Felnőtt rendelés:

 • Dr. Bíró Zsolt január 08-án pénteken nem rendel, helyettesíti Dr. Sipos Tünde (Dr. Bodnár Anita rendelési idejében).
 • Dr. Jelinek Zsuzsanna és Dr. Molnár Tímea pénteki rendelési ideje decembertől változik! Páros héten pénteken Dr. Jelinek Zsuzsanna rendel 11.00-14.00 óráig, páratlan héten pénteken Dr. Molnár Tímea rendel 7.30-11.00 óráig.
 • a volt Dr. Bán Éva körzetben - a körzet rendelési idejében -  2020. október 01-től Dr. Molnár Tímea rendel.
 • Dr. Bodnár Anitát saját rendelési idejében augusztus 03-tól tartósan Dr. Sipos Tünde helyettesíti.
 • Dr. Ködöböcz László telefonszáma és rendelési ideje 2020.06.02-től az alábbiak szerint áll vissza06-29-540-886, rendelés: hétfőtől-csütörtökig a korábbi rendszer szerint ld. felnőtt háziorvosok rendelési ideje. Páratlan héten pénteken 8.00-12.00-ig, páros héten pénteken nem rendel helyettesíti Dr. Hadházi Éva 8.00-12.00-ig.
 • Dr. Hadházi Éva 2020.06.02-től páratlan héten pénteken nem rendel helyettesíti Dr. Ködöböcz László 8.00-12.00-ig, páros héten pénteken 8.00-12.00-ig rendel
 • Dr. Németh Ilma szeptember 07-től újra rendel. Telefonos időpontkérés továbbra is szükséges !!! 
 • Dr. Bíró Zsolt hétfőnként szakképzés miatt nem rendel, helyettesíti Dr. Bodnár Anita saját rendelési idejében
 • Dr. Bodnár Anita csütörtökön nem rendel, helyettesíti Dr. Bíró Zsolt 08-12 között

 

Fogászati rendelés:

 • Dr. Ács Máté rendelése betegség miatt elmarad.
 • Dr. Simon Tímea helyett június 02-től  Dr. Ács Máté fogorvos rendel

 

Szakrendelések:

 • Szeptember 14-től változik az urológiai szakrendelés ideje a keddi rendelés helyett hétfőnként Dr. Balogh Zoltán rendel  8.00 -12.00 óráig, a csütörtöki rendelés változatlan.
 • Orthopédia rendelés  telefonos bejelentkezés a rendelésekre a 06-20-255-3087-es számon !
 • A csütörtöki urológiai rendelés ideje kicsit változik, rendelés 15:00 - 19:00 között !!
 • A gégészeti szakrendelés hétfőn és csütörtökön a megszokott időpontban  fogad betegeket, a pénteki rendelés még nem működik !!
 • A nőgyógyászati rendelés újra a régi rend szerint működik, hétfőn dr. Kerényi János 14:00 - 19:00, kedden és csütörtökön dr. Mikó Sándor 08:00 - 13: 00 között rendel.
 • A fizikoterápia és gyógytorna rendelések újra indulnak május 11-től, bejelentkezés a  06-29-540-893 telefonszámon
 • Orthopédia szakrendelés orvosa Dr. Farkas László sürgős esetekben elérhető hétfőn a XIX. ker Kispest szakrendelőben 08:00 - 12:00 között (tel. 06-1-347-5924) kedden a XX. Ady szakrendelőben 08:00 - 12:00 között (te.: 06-1-421-4020/ 2053-as mellék)
 • A sebészeti szakrendelés bizonytalan ideig szünetel. Sürgős ellátás az Ady szakrendelőben !!
 • A gyógymasszázs rendelés átmenetileg szünetel  !!!

 

       Védőnők:

 •  A védőnői  családlátogatás további intézkedésig felfüggesztésre került, kivéve az újszülöttek látogatása. Minden védőnő tanácsadásának idejében a védőnői rendelőben tartózkodik, a ”Várandós és csecsemő tanácsadás” oldalon  megadott mobil számokon elérhető sürgős esetekben.
 • A személyes találkozások itt is csak előzetes telefonos konzultáció és előjegyzés alapján történhetnek a védőnői ellátásban is !

 

A "Magunkról" rovatban új oldalt nyitottunk "KORONAVÍRUS információk" címen, ahol hasznos tanácsokat közlünk a betegséggel kapcsolatban !!

 

Gyógyszertárak ügyeleti rendje 2021 január

Január 01 - 03 Fagyöngy Gyógyszertár
Január 04 - 10 Aranyág Gyógyszertár
Január 11 - 17 Gyál-Liget Gyógyszertár
Január 18 - 24 Fagyöngy Gyógyszertár
Január 25 - 31 Aranyág Gyógyszertár

 

Adatvédelmi tájékoztató a "Betegjogi képviselő" oldalon

 

Álláshirdetés :

A Városi Egészségügyi Központ gyógymasszőrt keres főállásban, érdeklődni lehet 06-29-540-860-as telefonszámon.