Fontos változások

 

              FONTOS  TÁJÉKOZTATÁS KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATBAN

COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban a nagyobb járvány megelőzése érdekében a  10/2020. (III. 14.) EMMI rendelete szerint a kihirdetett veszélyhelyzet miatt módosították az alábbiakat:

 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról az orvosi igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.
 • Ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, akkor  ideiglenesen 90 nappal meghosszabbításra kerül a szakorvosi javaslat.
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás távkonzultáció során is történhet.

Kérjük, amennyiben csak gyógyszert szeretnének íratni vagy tanácsot kérnek – ezt telefonon az orvosok biztosítják !

A receptek nem papír alapon készülnek el, hanem elektronikusan kerülnek át a gyógyszertár adatbázisába

Telefonszámok:

Dr. Hadházi Éva                      06-29  540-886

Dr. Ködöböcz László               06-29  345-315

Dr. Bodnár Anita                    06-29  540-883

Dr. Bíró Zsolt                        06-29  540-883             email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Németh Ilma                    06-29  540-885

Győriné Dr. Mező Beáta          06-29  540-863

A kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.  

A papír alapú receptek az alábbi orvosoknál az információs pultban vehetők át soron kívül.

Dr. Jelinek Zsuzsanna       06-29          540-884

Dr. Sugár Katalin              06-29         540-884

 

A veszélyhelyzet kihirdetése és a koronavírus járvány visszaszorítása miatt az alábbi korlátozó intézkedéseket vezettük be 2020. március 16-tól

 

1./ A háziorvosi rendelők bejáratát reggel 07:30-kor, délután 14:30-kor nyitjuk. A sorszámozó használatát ideiglenesen szüneteltetjük, azaz sorszámra nincs szükség a háziorvosi rendeléshez.

2./ A háziorvosi rendelő várótermébe orvosonként csak 3 fő léphet be, azaz

összesen 12 fő tartózkodhat bent és kérjük egymástól minél távolabb várakozzanak.

3./ Újabb betegek belépésére csak akkor kerülhet sor, ha a váróteremből távozik beteg.

4./ Kérjük, csak azok keressék fel a rendelőt, akiknek egészségi állapota ezt indokolja (pl. akut megbetegedés mely sürgős ellátást igényel).

5./ A krónikus betegek szokásos, régóta szedett gyógyszereiket telefonon írassák fel háziorvosukkal vagy telefonon kérjenek tanácsot.

6./ A fogászati ellátás március 16-tól csak sürgősségi ellátást tud nyújtani, a fogorvosok közül minden nap csak egy van bent ügyeleti rendszer szerint.

7./ A szakorvosi ellátással kapcsolatban még nincs kialakult eljárásrend, egyelőre a megszokott módon működik.

8./ Kérjük a laboratóriumba érkezőket, hogy várakozás közben egymástól minél távolabb helyezkedjenek el.

9./ A védőnői általános tanácsadás és családlátogatás ideiglenes felfüggesztésre kerül, kivéve az újszülöttek látogatása.

Kérjük megértésüket és türelmüket, vegyék figyelembe, hogy mindez az Önök érdekében, a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében történik !

2020. március 16.

10./  Légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás) mutató beteg ne keresse fel az orvosi rendelőt, telefonon hívja háziorvosát. Ha mégis bejön a rendelőbe ilyen beteg, az orvos jogosult hazaküldeni és az ellátást távkonzultáció útján folytatják !

11./ Akut légúti tünetekkel rendelkező pácienst a mai naptól otthonában vizsgálni tilos !! Csak telefonos távkonzultáció történhet.

2020. március 17

 

A Jahn Ferenc Dél-pesti kórházat érintő változások !!

A kórházban lévő alábbi szakambulanciák március 17-től átköltöztek a 1201 Budapest, Ady Endre u. 1. szám alatti szakrendelőbe:

-         nőgyógyászati ambulancia

-         nőgyógyászati ultrahang

-         nőgyógyászati CTG

-         fül-orr gégészet ambulancia

-         urológiai ambulancia

-         sebészeti ambulancia

-         érsebészeti ambulancia

-         Támasz psychiatriai gondozó

 

Az Ady szakrendelőbe a betegeket egyesével, előzetes lázmérés után engedik be. !!!

Ld. bővebben:  https://www.delpestikorhaz.hu/jarobeteg-ellatas/ady-endre-utcai-szakrendelo/

                     https://www.delpestikorhaz.hu/tajekoztatas-8/

2020. március 18.

 

Szakrendelések a Városi Egészségügyi Központban:

A Jahn Ferenc kórház utasítása szerint a Városi Egészségügyi Központban működő szakrendelések üzemelnek a kardiológia és a sebészet kivételével, de a veszélyhelyzet miatt csak sürgősségi ellátást biztosítanak. Az időpontra előjegyzett betegek ellátására csak abban az esetben kerülhet sor, ha arra a sürgős szükség indoka (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) miatt kerül sor. Az előjegyzések szünetelnek. A fizikóterápia és a gyógytorna ideiglenesen szünetel.

2020. március 19.

 

A "Magunkról" rovatban új oldalt nyitottunk "KORONAVÍRUS információk" címen, ahol hasznos tanácsokat közlünk a betegséggel kapcsolatban !!

2020. március 21.

MINISZTERI  UTASÍTÁS

a 65 év feletti egészségügyi dolgozókról

 

Az emberi élet védelme, a járvány elleni eredményes fellépés érdekében 2020. március 15-én az alábbi miniszteri utasítás született:

 ”A közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó és a beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollégák vesznek részt annak érdekében, hogy védjék az epidemiológiai adatok alapján a sérülékeny csoportnak tartott 65 év feletti kollégák életét és egészségét”

Fentiekben a gyáli felnőtt háziorvosok közül Dr. Ködöböcz László, Dr. Németh Ilma és Dr. Sugár Katalin, a gyermek háziorvosoknál  Dr. Szabó Zsuzsanna érintett, akik 2020. március 23-tól nem vesznek részt a közvetlen (orvos – beteg találkozást igénylő) betegellátásban. Ezen orvosok szokott rendelési idejükben a rendelőben tartózkodnak, de csak táv-konzultációt folytatnak, azaz telefonon és elektronikus csatornákon végzik a beteg panaszai alapján a diagnózis felállítását, adnak terápiás javaslatot, írnak e-receptet és sürgős szükség kivételével távkonzultációt kérnek a szakorvosoktól.

Sürgős szükség esetében a beteget érintő, rendelőben történő orvosi vizsgálatokat fent nevezett orvosok helyettesei fogják végezni, ezért kérjük ezen betegeket, hogy

 

Dr. Ködöböcz László       esetében      Dr. Hadházi Éva

Dr. Németh Ilma             esetében      Dr. Mező Beáta

Dr. Sugár Katalin            esetében      Dr. Jelinek Zsuzsanna

Dr. Szabó Zsuzsanna     esetében      Dr. Bérces Enikő

rendelését keressék fel az ő rendelési idejükben. Ez nem vonatkozik a légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás) mutató betegekre, mert azok  továbbra se keressék fel az orvosi rendelőt, hanem csak telefonon hívják háziorvosukat, aki szükség esetén gondoskodik a beteg további sorsáról (e-recept, lakáson történő légúti diagnosztikai mintavétel, 14 napos otthonában történő járványügyi megfigyelés vagy kórházba utalás). Ha mégis bejön a rendelőbe ilyen beteg, az orvos jogosult hazaküldeni és az ellátást távkonzultáció útján folytatni, mert a járvány terjedését jelentősen csökkenteni lehet a légúti tüneteket mutató betegek rendelőtől, más betegektől és az ellátó személyzettől való távoltartásával.

2020. március 23.

 

 

 

Információs pult, előjegyzés:      06-29-540-880

 

A háziorvosi rendelő belső bejáratát reggel 7 óra 00-kor nyitjuk.

A sorszám kiadó (a lépcső melletti oszlopban) üzemelése beindult. A naponta kiadható sorszámok mennyiségét, idejét (mettől meddig ad sorszámot az automata) a háziorvosok, szakorvosok kérésének megfelelően állítjuk be. Előjegyzés esetén (szakorvosi rendelések) nem kell sorszám. A sorszámok mindig rendelőnként kerülnek kiadásra (100-as 1. rendelő, 200-as 2-es rendelő, 300-as 3. rendelő stb.)

Sorszámot kérni a rendelés kezdete előtt egy órával lehet. Ez érvényes a háziorvosoknál és a szakrendeléseknél egyaránt.

A nem előjegyzéssel működő szakrendelésekre sorszámot kell kérni :

         EKG felvétel          (beutaló szükséges)

          Neurológia            (beutaló szükséges)

          Nőgyógyászat

          Orr- fül- gégészet

          Sebészet

          Psychiatria

 

Előjegyzéssel működő szakrendelések:

        Bőrgyógyászat

        Diabetológia            (beutaló szükséges)

        Kardiológia               (beutaló szükséges)

        Orthopedia               (beutaló szükséges)

        Rheumatológia        (beutaló szükséges)

        Szemészet

        Ultrahang                 (beutaló szükséges)

        Urológia


 

 Az alábbi rendelési időpontokban történt változás :

                              

Gyermek rendelés:

 • Dr. Szabó Zsuzsanna március 23-tól orvos-beteg találkozást igénylő betegellátást nem végez, csak telefonon elérhető a szokott rendelési idejében. Helyettesíti Dr. Bérces Enikő saját rendelési idejében
 • Dr. Fábri Orsolya április 03-án, 17-én és 24-én pénteken 08:00 - 11:00 között rendel !!!
 • Dr. Fábri Orsolya rendelési ideje 2020. január 06-tól kismértékben változik, Hétfő 15-19, Szerda 16-19, Csütörtök 10 -12 között lesz beteg rendelés, Csütörtökön 08-10 ó között pedig tanácsadás lesz, péntek változó.

Felnőtt rendelés:

 • Dr. Ködöböcz László telefonszáma és telefonos rendelési ideje változott:   06-29 - 345 - 315
 • Dr. Ködöböcz László március 23-tól orvos-beteg találkozást igénylő betegellátást nem végez, csak telefonon elérhető a rendelési idejében Ld. "Felnőtt háziorvosok" rovatban. Helyettesíti Dr. Hadházi Éva saját rendelési idejében
 • Dr. Németh Ilma március 23-tól orvos-beteg találkozást igénylő betegellátást nem végez, csak telefonon elérhető a szokott rendelési idejében. Helyettesíti Dr. Mező Beáta saját rendelési idejében
 • Dr. Sugár Katalin március 24-től orvos-beteg találkozást igénylő betegellátást nem végez, asszisztense (Szilvi) telefonon elérhető a szokott rendelési időben (recept, táppénz stb.). Helyettesíti Dr. Jelinek Zsuzsanna saját rendelési idejében
 • Dr. Bán Éva körzetét 2019. október 21-től Dr. Sugár Katalin helyettesíti a régi rendelési időben, azaz Hétfő Szerda 08:00 – 12:00 között, Kedd Csütörtök 15:00-19:00 között, Pénteken 07:30 – 11:00 között.
 • Dr. Bíró Zsolt hétfőnként szakképzés miatt nem rendel, helyettesíti Dr. Bodnár Anita saját rendelési idejében
 • Dr. Bodnár Anita csütörtökön nem rendel, helyettesíti Dr. Bíró Zsolt 08-12 között

 

Fogászati rendelés a veszélyhelyzet ideje alatt 2 telephelyen történik és csak sürgősségi ellátás van !!!

 • Hétfő            08:00 – 11:00              József Attila utca 1.
 •                     13:00 – 17:00              Szt. István utca 33.
 • Kedd             08:00 – 11:00              József Attila utca 1.
 •                     13:00 – 17:00              Szt. István utca 33.
 • Szerda          08:00 – 11:00              Szt. István utca 33.
 •                     13:00 – 16:00              József Attila utca 1.
 • Csütörtök      08:00 – 11:00              József Attila utca 1.
 •                     13:00 – 17:00              Szt. István utca 33.
 • Péntek           08:00 – 11:00              Szt. István utca 33.

      

    Szakrendelések:

 • A hétfői gégészeti szakrendelés bizonytalan ideig elmarad, csak csütörtökön és pénteken lesz rendelés.
 • A hétfői nőgyógyászati szakrendelés bizonytalan ideig szünetel, kedden és csütörtökön lesz csak rendelés !!
 • A reumatológiai szakrendelés április 09-ig elmarad.
 • A kardiológiai szakrendelés bizonytalan ideig szünetel, ellátás az Ady szakrendelőben !!!
 • A sebészeti szakrendelés bizonytalan ideig szünetel. Sürgős ellátás az Ady szakrendelőben !!
 • Az EKG felvétel rendelési ideje változott, kedden 13 - 14 ó között és csütörtökön 12 - 13 között van rendelés !!
 • A gyógymasszázs rendelés átmenetileg szünetel  !!!

 

       Védőnők:

 •  A védőnői általános tanácsadás és családlátogatás a veszélyhelyzet miatt ideiglenesen felfüggesztésre került, kivéve az újszülöttek látogatása. Minden védőnő tanácsadásának idejében a védőnői rendelőben tartózkodik, a ”Várandós és csecsemő tanácsadás” oldalon  megadott mobil számokon elérhető sürgős esetekben.

 

 

Gyógyszertárak ügyeleti rendje 2020 március

Március 02 - 08 Gyál-Liget Gyógyszertár
Március 09 - 15 Fagyöngy Gyógyszertár
Március 16 - 22 Aranyág Gyógyszertár
Március 23 - 29 Gyál-Liget Gyógyszertár
Március 30 - 31 Fagyöngy Gyógyszertár

 

 

 

Adatvédelmi tájékoztató a "Betegjogi képviselő" oldalon

 

Álláshirdetés :

1./ A Városi Egészségügyi Központ felnőtt háziorvosi praxisba háziorvosi állásra pályázatot írt ki, mely az Egészségügyi Közlöny 2020. évi februári 3-as számában jelent meg. Érdeklődni lehet a 06-29-540-860-as telefonszámon.

2./ A Városi Egészségügyi Központ gyógymasszőrt keres főállásban, érdeklődni lehet 06-29-540-860-as telefonszámon.